martes, 23 de abril de 2013

Origen de fabricació:


Materials ceràmics:
Un material ceràmic és un tipus de material no es orgànic, no es metàl·lic, bon aïllant i que a més té la propietat de tenir una temperatura de fusió i resistència molt elevada. 

Ciment:El ciment és un conglomerant hidràulic artificial de naturalesa inorgànica (conglomerant hidràulic vol dir que endureix barrejat amb aigua). És un dels materials de construcció més importants que hi ha, si bé gairebé mai s'empra sol. Barrejat amb aigua i àrids forma el formigó.

Formigó:El formigó és el material resultant de la mescla de ciment (o un altre conglomerant).La mescla de ciment amb sorra i aigua s'anomena morter.

Ferro i Acer:L’acer és un material metàl·lic format bàsicament per un aliatge de ferro amb una mica de carboni i de vegades alguns additius.


-El ferro és un element químic,esta el grup 8 de la taula periòdica. Se simbolitza com Fe. Aquest metall de transició és el quart element més abundant en l'escorça terrestre.

Vidre:Un vidre és una matèria sòlida aconseguida a partir del refredament d'un líquid evitant-ne la cristal·lització. El vidre comú és una matèria amorfa, relativament dura.


Farem servir els seguents materials per construir la nostra casa:

-CIMENTACIÓ:
Les parets estan reforçades amb formigó.

-ESTRUCTURA:
 Hi hauran algunes bigues de ferro i formigó.

-SOSTRE:
El sostre sera pla, recovert per 5 cm de grava blanca.

-DIVISIONS INTERIORS: 
La distribució de la casa està feta de fusta i formigó.

-CARPINTERIA INTERIOR:
-La porta principal pintada de color marró.
-Armaris pintats de color blancs o negres.

 -BANYS

 
 

martes, 16 de abril de 2013

Diferència entre roques sedimentàries metamòrfiques i ígnies:

 Sedimenàries: Són les roques formades a partir d'altres roques i que queden alterades i erosionades.


Metamòrfiques: Són les roques sotmeses a un augment de presió i temperatura.


Ígnies: Són les roques que s'han format a partir del refredament d'un magma.







Definició: mineral,roca i pedra
Mineral:
Un mineral és un sòlid homogeni que es presenta de manera natural i que ha estat format com a resultat de la interacció de processos geològics tant de tipus físic com químic. Els minerals tenen una estructura cristal·lina. Es coneixen milers de minerals,des dels compostos per element químic o formats per sals, fins a tipus de silicats.

Roca:
S'anomena roca a qualsevol material constituït com una cohesió d'un o més minerals. Les roques estan fetes per el mantell i l'escorça terrestre.
Hi ha quatre tipus de roques: roques ígnies, roques metamòrfiques, roques sedimentàries i meteorits.
Les roques solen ser materials durs, però també poden ser toves, com les roques argiloses o les sorres.
Pedra:
La paraula pedra s'usa en el llenguatge comú i en joieria, l'arquitectura i l'enginyeria per a fer referència a qualsevol material natural d'origen mineral, sòlid i caracteritzat per una elevada consistència